SEPTEMBER 2017
TEMA: KROPPEN

Velkommen til nytt barnehageår :)

Vi har nå 13 barn på vår avdeling, hvor 5 er nye! Vi bruker da høsten på å bli skikkelig kjent! 
I tilvenningsfasen er det svært viktig at barna blir trygge på barnehagens hverdag, oss voksne og hverandre. Rutinene våre blir opprettholdt, men vi tilpasser dem for alles behov. 

Alle barn er forskjellige, og ingen bruker lik tid på å bli trygg i barnegruppen :) 

 
Det viktigste for oss på Rosa Elefant er:
- Omsorg
- Lek og læring
- Gode og trygge rutiner
- Gode, varme og trygge voksne
- Trygge, fornøyde og glade barn (og foreldre) :)

BILLEDGALLERI


Hvem er Rosa Elefant?

 Vi er er avdelingen for de yngste barna på huset. At de er yngst er ikke til hinder for hva vi kan gjøre, men det vi gjør må være tilpasset barna for at det skal være meningsfylt for dem. Trygghet og omsorg står er viktig for oss, samtidig som vi lar barna få utfolde seg gjennom leken, og pirre utforskertrangen som er veldig stor i denne aldersgruppen.

Er det noe dere lurer på eller dere bare vil si hei kan dere kontakte oss på mail:

rosaelefant@rusviknaturbarnehage.no

Eller Telefon:

474 86 960 (direkte til avdelingen)

AKTIVITETER

Uken vår på Rosa Elefant ser slik ut:
Mandag og torsdag er turdag.
Tirsdag er det MI.
Onsdag er møtedag.
Fredag er utedag (vi har gruen hver 3. fredag)

Turene våre varierer for hver gang! Men vi liker oss veldig godt i Nøtteskogen og i lille nøtteskogen. Andre turmål kan være Jonstranden, bunkerskogen, sneglehuset m.m. Målet med turen vil variere fra gang til gang. Men det er viktigt for oss at barna opplever glede med å oppholde seg i naturen, og at vi tar vare på de gyldne øyeblikkene som oppstår underveis! Barna må få bli kjent med naturen i sitt eget tempo, og da er det viktig å sanse og oppleve naturen her og nå! Vi voksne på Rosa Elefant er opptatt av å fabulere og undre oss over naturen, sammen med barna :)  

Ellers når vi ikke er på tur, har vi hver tirsdag en aktivitet som vi kaller for MI-aktivitet. Da har ungene forskjellige formingsaktiviteter, noen har kanskje litt gymnastikk, noen leser bok eller synger, osv. Utgangspunktet for aktivitetene denne dagen er Howard Gardner sine teorier om de Mange Intelligenser. Vi fokuserer på å gi et tilbud som legger til rette for at barna får tilbud som passer de forskjellige lærings-stiler. Noen lærer best ved å se, noen ved å høre og de fleste små ved å røre og gjøre forskjellige ting. Når vi har med så små barn som på Rosa Elefant å gjøre er det også viktig at vi voksne tar tak i og er oppmerksomme på de dagligdagse aktivitetene for å prøve å fange de forskjellige intelligensene i de.

Huskeliste:

Hva bør en til enhver tid ha i barnehagen "bytteklærkorgtingen" :)

i vår/sommer halvåret?

- Sol hatt

- 1 sett med genser, bukse, t- skjorte, body, sokker, lette sko regntøy og støvler

Hva bør en til enhver tid ha i barnehagen bytteklærkorg:)

i høst/ vinter halvåret?

- I tillegg til det som en har fra sommer halvåret plusser vi på med gode sokker, fleece/ strikke bukse og genser Evt hel underdress, vanter, hals, lue støvler/vintersko eller begge deler.

Vi ser dere alle er flinke til å kle barna deres med ull innerst noe som er bra. Dersom ull er innerst er det ikke nødvendig å "rundkle" barna med lag på lag.

Husk å sjekke jevnlig deres barnets korg og ikke minst i hylla i garderoben. Dersom vi på avdelingen ser at ting mangler skriver vi det på plassene til barna, men erfaringsmessig så er det ikke alt vi får med oss;)

 

 

Loading...
Loading...