VELKOMMEN TIL

ROSA ELEFANT

utpatur

Ut på tur, aldri sur
Kle deg godt, og vær litt lur
Sommer, høst, vinter, vår
Vi skal trimme legger og lår
Alle er glade, for vi skal ut på tur! 


nøtteskogen
Bildet er tatt i nøtteskogen :) Her ser vi en stor båt! 

Det er en ny uke, og vi er godt i gang! Her er en oversikt over hva vi har gjort på avdelingen så langt:
Mandag: Først hadde vi litt frilek inne på avdelingen. Barna hadde store ønsker om å få høre musikk, og vi sang og danset for full hals til "elektisk" av Marcus og Martinus, og selvsagt "let it go". Etterpå tok vi på oss ytterklærne og gikk ut for å leke! Her ble vi også resten av dagen :) 

Tirsdag: Vi hadde MI grupper, og dagens tema var naturklok. Gruppene fikk se på ulike dyr/insekter som lever ute i naturen. Grønn gruppe så på en film der en larve ble til en puppe, og inni puppen forvandlet den seg til en sommerfugl! Dette var så fasinerende, at det måtte vi se på minst 20 ganger! Etter mat og hviletid, gikk vi ut og lekte resten av dagen :) 

Onsdag: Det er møtedag for voksne, og lekedag for barna! Grønn og lilla gruppe var inne, mens blå gruppe gikk ut. Grønn og lilla gruppe havnet rett og slett i Spania! De kjørte helt ned til Spania i bil, og var innom både Karmøyhallen for å bade, i dyreparken og så på dyrene, og ridde på hester før de omsider kom seg fram! Blå gruppe var så heldig å få være ute helt alene. Det var veldig deilig og ha alt for seg selv :)
Resten av dagen tilbrakte vi ute :) 

Torsdag: I dag har vi lekt litt inne, før en gruppe gikk på fellestur! Her hadde vi med oss 8 stykker, som var med grønne kolibri og blå havkatt på tur i nøtteskogen! Det var utrolig kjekt, og vi koste oss veldig mye, og fikk utfordret kroppen vår. De som var igjen i barnehagen hadde en fin dag ute :) Resten av dagen var vi ute :D

Fredag: Vi fant rett og slett ut at vi ville gå på tur med en gruppe i dag! Så det ble nøtteskogen på noen av oss i dag også! Vi tok med to vogner til de som skulle sove, og gikk avgårde! Det ble en veldig fin tur, der ungene lekte kjekt sammen og klatret rundt over alt! Vi så også på gravemaskinen og båter som var ute på sjøen. De som var igjen i barnehagen fikk komt seg ut de også. De lekte i sandkassen, syklet og føyste. Resten av dagen ble tilbrakt ute i solen, som såvidt tittet innom :) 

GOD HELG! Så snakkes vi på mandag :D 

PERIODENS TEGN:
Vi jobber med tegn til tale i barnehagehverdagen for å støtte opp om barnas språk og språkforståelse, og vil derfor dele månedens tegn med dere der hjemme! Slik at de som har lyst kan øve på dette hjemme også :)
     bra
          BRA                                                                                                                        snillvhjelpe
           SNILL                         HJELPE

OM OSS PÅ ROSA ELEFANT:

Vi er en småbarnsavdeling med 15 barn i alderen 0-3 år. Rosa elefant er en avdeling som er veldig glad i å være ute, og vi går på tur to ganger i uken. Mandagen er de minste på en kort ut og de eldste på en lengre tur, og torsdag går de eldste på tur med de yngste på Grønne kolibri og Blå havkatt. Det kan også hende vi finner på å gå en tur på fredagen også!
Er vi ikke på tur er vi enten ute på barnehagens område eller inne og leker. 

Vi går ut i (nesten) allslags vær, så her gjelder det å ha gode klær med seg i barnehagen! Vi ønsker helst ikke å være kalde, våte eller kokte når vi leker ute... Ha med klær etter været og årstiden. Ha gjerne noe liggende i barnehagen også, for vi bor tross alt på vestlandets beste kant, så her kan vi plutselig ha 4 årstider på en og samme dag! 

På Rosa elefant er det 4 voksne hver dag. Vi som jobber her på Rosa elefant er opptatt av å skape en trygg base for barna, gi mye omsorg, mye latter og glede, samt bygge opp om den gode leken
Vi voksne som arbeider her er Elin, som er pedagogisk leder, Kristin og Christina som er assistenter, og Aina som er barnehagelærer :)


UKEN HOS OSS...

den ser slik ut: 
Mandag:
Tur for alle sammen! Vi har en kort og en lang tur, da det er et lite sprang mellom barna som går her, og de trenger ulike utfordringer. 

Tirsdag:
Vi er inne på formiddagen og jobber med MI (mange intelligenser). Her deles barna inn i 3 grupper hvor vi har ett voksenstyrt opplegg. På ettermiddagen går vi som regel ut, og er der til vi skal hjem :)

Onsdag:
Det er møtedag for oss voksne, og lek for de yngste! Her også deler vi dem i 3 grupper, en gruppe som går ut, og to som leker fritt inne. 

Torsdag:
Utedag for de yngste, og fellestur for de eldste! Fellesturen varierer mellom Nøtteskogen og Jonstranda. Her går vi sammen med de yngste hos Grønne kolibri og Blå havkatt. 

Fredag:
Utedag for alle (og kanskje en spontantur). Hver 3.fredag har vi gruvå, og da tenner vi bål, og lager oss noe godt :)

Vil du kontakte oss, kan du gjøre dette på:
mail: rosaelefant@rusviknaturbarnehage.no 
tlf: 474 86 960

Vi blir veldig glade for alle tilbakemeldinger!

Følg oss gjerne på instagram!
den_rosa_elefant

Loading...
Loading...