Hvilke klær trenger mitt barn i barnehagen, akkurat nå?
Nå som Torgeir slutter i barnehagen, er det selvsagt fristende å anbefale paraply, for å motvirke tårespruten. Men siden Torgeir står for store deler av denne selv, vil jo dette problemet løse seg på egen hånd, og vi vil fremdeles ikke trenge paraply i barnehagen.
Det er en litt rar årstid, midt i mellom vinter og vår, men solen titter frem og det er blitt betraktelig varmere. Det er derfor på tide å finne frem den tynne dressen. En tykk (ull)genser er fredeles god å ha, for det er kaldt i luften ennå.
Den tykke vinterluen kan kanskje byttes ut med en litt tynnere, og votter og hansker er vanligvis en saga blott nå. En hals er god å ha på kalde og sure dagen, men det tykke skjerfet kan kanskje permiteres til neste høst.
Fleeceforet regntøy er veldig bra saker, men om ikke lenge nå kan vi nok ta ut foret. Men som sagt, det er litt midt i mellom alt akkurat nå, og der er fremdeles kaldt i luften. Støvler kan også være foret, og fremdeles uten hull. Vintersko er fine på tørre dager, men husk at støvler er gode å ha dersom vi skal gå til sjøen.
Dager det regner (mye): Husk å sjekke regntøyet til barnet ditt når du henter det. Det kan være gjennombløtt, og da er det lurt å ta med hjem å tørke så du er sikkert på at det er tørt til neste dag.
Som alltid gjelder det å bruke hodet litt, og prøve å tenke hva barnet mitt (eller ditt) trenger i dag for å kunne leke, utforske og ha en fin dag.
Med dette takker Torgeir for innsatsen alle har lagt ned for å gi barna best mulig bekledning har på Grønne Kolibri. Dere er stort sett veldig flinke. Absolutt.
Andre tips og tanker:
Skjørt og prinsesse kjoler er alltid generelt lite hensiktsmessig naturbarnehagen. Alltid alltid alltid.
Finn klær til barnet ditt som er lette å bevege seg i, lune, myke. Barnet skal være i aktivitet. Behold de fineste klærne hjemme til en annen gang.
Nei til strømpebukser. Året rundt.
Det er dumt å ha med seg klær til barnehagen som ikke er ment å ha ute. Disse kan i et svakt øyblikk bli tatt på barna av stresset personale.
I barnehagen trenger vi:
Husk å sjekke at regntøyet og/eller dressen (avhengig av dagens værforhold) er tørre og klar for nye eventyr neste dag.
Foreldresamtaler på Grønne Kolibri
-er en viktig del av samarbeidet mellom barnehagen og hjemmet. I samtalen kan vi ta opp og diskutere tema som kanskje kan være vanskelig å ta opp i garderoben. I samtalen ønsker vi å formidle litt om hvordan vi opplever at barnet har det i barnehagen, hva han eller hun er flink til, hva vi ser barnet trenger hjelp til. Hva velger barnet å leke med, lekekamerater, barnet i lek, aktiviteter. Tanken er å gi dere som foreldre et mest mulig ufyllende bilde av barnet i barnehagen, og utveksle tanker om hvordan barnets hverdag kan bli best mulig.
Av og til er det ingen spesielle ting foreldrene lurer, på, andre ganger har dere mer konkrete spørsmål og tema dere ønsker å ta opp. Begge deler er greit, men vi setter pris på at dere har litt tanker om hva dere ønsker å få ut av samtalen.
Samtalen er underlagt taushetsplikt, men ting vi tar opp her vil være naturlig å formidle til resten av personalet på avdelingen(som naturligvis også har taushetsplikt), dersom ikke annet blir avtalt. Dette er naturligvis for å kunne arbeide best mulig i forhold til barnet. Taushetsplinkten gjelder også ovenfor dere, jeg kan natuligvis ikke diskutere andres barn direkte. Samtalen gjelder ditt barn og ikke alle andres.
Rent praktisk blir samtalene på Grønne Kolibri organisert på den måten at vi henger opp et skjema på oppslagstavlen, der dere kan føre dere opp på en time det passer. Dersom ingenting passer tar dere kontakt og så finner vi på noe.
Vel møtt.
Fra tid til annen har barna fødselsdag, og da er det vanlig å feire dette i barnehagen. På Grønne Kolibri pleier vi å la barnet få være med å bestemme hvilket motiv som skal prege kronen, og hva vi skal ha som fødselsdagsmat. Maten kan variere mellom sunne altenativ som fruktspyd eller popcorn, eller mer "crazy" alternativer som sjokolademuffins eller til og med is. Dette er jo kontroversielt i sukkerfokuserte tider som våre, men vi lar det stå til.
Selve feiringen består av en samling, der vi kroner barnet og synger bursdagssang. Videre har vi på forhånd laget en bok av tegninger fra alle barna som er på avdelingen den aktuelle dagen, denne ser vi gjennom, enten ved at vi lager et lite eventyr av tegningene, eller ved at barna får fortelle litt om sin tegning. Vi skyter raketter med armene så mange år som skal feires, og vi kaster fødselsdagsbarnet opp i lufta, like mange ganger som antall år. Barnet får velge to andre barn som skal være med å kaste det opp i lufta, sammen med en voksen.
Nå næremer samlingen seg slutten, og vi får oss litt skivemat. Men så, når alle har spist skive, tenner lys som barnet skal få blåse ut. Til slutt blir fødselsdagsmaten servert, og vi koser oss med den sammen, før feiringen går mot en avslutning.