Sniglahuset

...vår koie/varmestue i skogen

sniggelmrodstrek

Når vi i 2005 satte i gang med å bygge en koie i skogen (på den tiden hadde vi ikke navnet klart), hadde vi i flere år både drømt om og ønsket oss en "base" utenfor barnehagen, og fundert på hvor og hvordan denne kunne bygges. Vi hadde vært på studietur til Tysvær, vi hadde speidet etter lokalisasjoner, vi hadde kontaktet grunneiere og kommune, men uten å komme noe videre. Det var først da vi tilfeldigvis forvillet oss opp på en knaus (som lå like ved et av våre faste turmål, men som egentlig aldri hadde vært særlig utforsket eller brukt) det slo oss at "kanskje her, innimellom buskene der...". Vi kontaktet grunneier, og fikk lov til å sette opp en midlertidig koie. Dette skulle bli til det fantastiske "Sniglahuset".


En av fedrene arbeidet hos en lokal byggvareforhandler, og kunne tegne hus. Han laget en tegning etter våre ønsker; den skulle være rund, ha ovn og mulighet til å fyre, det skulle være plass til 2 store avdelinger samtidig, og den måtte være enkel å sette opp og eventuelt ta ned. Fem foreldrepar slo seg sammen en lørdag og satt opp rammen, golv og tak.

Det neste året gikk med til å ferdigstille Sniglahuset. Barna var med å bære materialer vi kledde koia, vi fikk inn ovn, vi prøvde og feilet, og sakte med sikkert vokste Sniglahuset frem.

Når Sniglahuset ennå er et av våre mest brukte turmål, er det fordi det er et eventyrlig sted. Vi bruker det som utgangspunkt for videre turer, for eksempel 
til Klovsteinløken, Elvedalen, Hekseskogen, Tauskogen, Kanodammen. I tillegg er området rundt Sniglahuset fullt av muligheter, vi snekrer, leker og utforsker ved bekken, vi klatrer, lager hytter, og finner faktisk ennå nye og spennende steder å utforske.

Sneglahuset er et fint turmål for familien på søndagstur. Alle som vil kan la barna vise veien under en gren og inn i skogen og til det enestående Sniglahuset.

Her kan historien om Sniglahusets tilblivelse ses i bilder med text.

Loading...
Loading...