Første Miljøfyrtårn-barnehage

Første Miljøfyrtårn-barnehage

bilde (Foto: RUTH SUNNANÅ SVEISTRUP)
 


De har for alvor satset på miljøet, og tirsdag fikk Rusvik Naturbarnehage i Kopervik sertifikatet Miljøfyrtårn – som første barnehage på Haugalandet.

RUTH SUNNANÅ SVEISTRUP

Miljøvernrådgiver i Karmøy kommune, Bjørn Reppe, har gått barnehagen etter i sømmene for å sjekke om de oppfylte kravene for sertifikatet.
- Sertifikatet Miljøfyrtårn er utarbeidet for at små- og mellomstore bedrifter skal få miljøsertifisering. For barnehager gjelder spesifikke krav, blant annet at de må ha et miljøpedagogisk opplegg, de må ut på tur minst en dag i uken, internkontrollforskriftene må være i bruk, ute- og inneområdene må være røykfrie, de må adoptere en 100-meterskog til ekskursjonsområde, vi ser på avfallshåndtering, arbeidsmiljøet, energibruken, transport og estetikk, sier Reppe.
Ordfører Kjell Arvid Svendsen overrakte sertifikatet.
- Jeg er stolt over at dere er den første barnehagen på Haugalandet som oppfyller kriteriene. Det er en stor ære, sa han til ungene som satt tett i tett rundt ham på gulvet.
Rusvik Naturbarnehage har i 12 år satset på miljøet.
- Dette er en bekreftelse på at det vi har gjort er riktig, sier styrer Mary Anne Lund.
- Men et slikt sertifikat forplikter. Vi må skjerpe oss i det videre arbeidet. Her kan vi ikke hvile på laurbærene. Vi må ha planer for det videre arbeidet, og det neste vi kan investere i er varmepumpe for å få ned energibruken ytterligere.
ruth.sveistrup@haugesunds-avis.no
FØRSTE PÅ HAUGALANDET: Som første barnehage på Haugalandet er Rusvik Naturbarnehage i Kopervik blitt sertifisert som Miljøfyrtårn. Ordfører i Karmøy Kjell Arvid Svendsen, overrakte prisen til styrer Mary Anne Lund og de viser fram det synlige beviset på miljøsertifikatet til Celina Andersen (t.v.), Jøran Jøssang, Knut Ognøy, Marcus Aleksander Nicolaisen, Anders Sevland og Markus Vikse Halvorsen.

Publisert: 14. Mai 200
Loading...
Loading...