DESEMBER

sidensist        jubileumsfilm

sneglmblastrek

 

jul  på Blå Havkatt

desember17

Det er blitt adventstid og julen har inntatt avdelingen vår i form av visuelle effekter som både skal forberede barna og telle ned mot julen i de tusen hjem. Forventning, stemning, og allsidige aktiviteter skal prege ukene fremover nå. Men forhåpentligvis skal også friluftslivet leve videre i førjulstiden.

 

Linken bak bildet viser hva som er noen av denne månedens fortellinger.

 

 

Periodens bilde

 IMG 3827

🎶 "...vi skal lage snipper - med melis på..." 🎶
(strofe fra Juletrall)

 

Siden sist..


havkatten
..er avdelingen blitt julepyntet og vi er i gang med førjulsaktiviteter. Bl.a. har vi tent adventslys og trekker adventskalender der vi henger stjerner og hjerter på vinduet og åpner gaver som gis til dagens heldige mottaker. Og så produseres  det også ett og annet som ikke kan dokumenteres med bilder.. Men vi har også hatt fine turer ut i naturen. Det var stas å komme tilbake til Sniglahuset, med tente stearinlys og fyr i ovnen, men to dager med snø var nok en enda større høydare med stor aktivitet i akebakken bl.a. 

Bilder fra "winterwonderland":

 

Og så bilder av noe av det som skjer fremover mot jul:

 

 


 

 Barnekunst

    IMG 3845
Fellesprosjekt; først klippetrening..så tålmodighets test ;)

 

Til toppen

 Folk på avdelingen dette året

 Det går 19 barn i alderen 2-6 år på avdelingen vår, 9 gutter og 10 jenter.
Det daglige personalet teller 3 voxne. I tillegg er 2 støttepedagoger for barn med spsielle behov knyttet til avdelingen.
I tidsrommet mellom 9:00 og 14:30 er det derfor tre personer på vakt.
Ettersom arbeidsoppgavene også er av praktisk art som kjøkkentjeneste, kan ikke alle være sammen med barna i hele denne perioden.
På turene er imidlertid alle tre vanligvis med.
Vi som jobber på Blå Havkatt nå heter Maricel, Janne, Carine, Norunn Marit og Shoshi.

 

 

Vi går ut i allslags vær

Et av kriteriene i naturbarnehagen lyder "Vi går ut i allsalgs vær".
Det gjør vær og vind til et viktig element i livet i naturbarnehagen. Et element som kan være både behagelig og deilig, men også utfordrende og spennende. Selv om mange sier: "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær", så er nok dette bare delvis sant for oss. Jeg tør nemlig påstå at det finnes dårlig vær, men også dårlig klær... I Naturbarnehagen er dermed nøkkelen til et godt liv for barna riktige klær. Foreldrene har ansvar for at barnas
klær både er hensiktsmessige for lek og friluftsliv i barnehage, og at de er tørre, klare og tilgjengelig på riktig plass i garderoben.

Uken hos oss

Vi går ut alle dager, men har tre utedager i uken året rundt. Det betyr at
mandag, torsdag og fredag går vi ut fra morgenen av, ca. 9:30 og er ute det aller meste av dagen. Vi går som oftest på turer utenfor barnehagens område. Men vi kan også ha utendørs aktiviteter på uteplassen vår. Vi brenner fx. bål i gruen hver 3. fredag. De øvrige dagene lekes det på uteområdet hele ettermiddagen.

Tirsdag er dagen vi setter MI i system. Da har vi innendørs aktiviteter knyttet til en eller flere av de 8 intelligensene, gjerne i grupper, enten aldersdelt eller aldersblandet. Andre ganger har vi felles oppgaver.

Onsdag er den store møtedagen. Da samler vi alle husets møter og vi voksne hjelper hverandre på tvers av avdelinger mens hver av avdelingene har møte. Kulturskolen kommer denne dagen, og ellers brukes det mye av tiden til egen lek.

Dagen hos oss

07:00 åpnes barnehagen, men så tidlig må alle komme inn på Rosa Elefant og være der til klokken 07:15.

07:15 åpnes Blå Havkatt og medbrakt frokost kan spises frem til 08:30 for de som ønsker det.

08:30 avsluttes frokosten og vi starter aktiviteter og opplegg som trener mange intelligenser

09:00 begynner vi å gjøre oss klare for rydding og uteliv på mandager, torsdager og fredager, og til mer voxenstyrte og tilrettelagte aktiviteter de to andre dagene.
 
11:00 er det felles måltid. På tirsdag og onsdag skjer dette på kjøkkenet hvor barna selv får velge og smøre det de vil spise. De øvrige dagene spiser vi felles niste ute i naturen.

14:00 har vi også en matpause med lettere mat som påsmurte skiver, havregryn el.l. Måltidet avsluttes med frukt og grønnsaker.
Ettermiddagene tilbringes vanligvis ute i lek.

16:30 barnehagen stenger og alle skal være hentet.
 
Vit at barnas egen lek har en uvurderlig verdi i seg selv.
I denne leken må barna bruke språket, fantasien og erfaringer de har samlet og trenger å bearbeide, de må både delta, innordne seg og bidra med innspill og organisering. Man kan faktisk si at det er her barnas
kunnskap og ferdigheter trenes i praksis.
 
Vi voxne deltar aktivt sammen med barna med nærvær, samvær, lek, rutiner og aktiviteter, men gir også barna rom til å stå på egne bein og vise intitiativ. Vår rolle er da å være aktivt passive, dvs. tilstede og tilgjengelige, observerende, men kanskje litt i bakgrunnen.
 Til toppen

 

 
 
 
 
 
 Noen tilbakeblikk.. 
 
Billedgalleriet nedenfor viser fremdriften i papirresirkuleringsprosjektet.

 
Bli med oss på tur:
 


 
Tips:
Radioprogrammet "Naturens verden" på NRK P1 som ble sendt søndag 23.1.11 hadde innslag fra Rusvik Naturbarnehage:-)

snegl m bla strek vendt

FILM

Rusvik Naturbarnehage i radioen

HVEM  ER DU - SOM LESER DENNE SIDEN?
Dersom du har noe å fortelle, som vi kan ha nytte eller glede av å høre,
hadde det vært grådig kjekt å få en mail.
  Send den til: blahavkatt@rusviknaturbarnehage.no

Takk for oppmerksomheten!

 

 

Loading...
Loading...