JUNI

sidensist        jubileumsfilm

sneglmblastrek

 

SOMMER på Blå Havkatt 

Bilde 26.06.2019 15 03 39Siste innspurt før sommeren står for døren. I barnehagen vår betyr det biotoparbeid, grillfest for hele familien og telltur for de eldste. Biotoparbeidet dokumenteres her på siden med eget fotogalleri. Kanskje vi gjør det med teltturen også. Uansett har vi mye å glede oss til. Men denne tiden er også ganske vemodig. Dette året skal vi ta avskjed med 10 strålende flotte unger som skal begynne på skolen. Det sier seg selv at en så stor gjeng har preget avdelingen og satt mange fine spor etter seg. Vi kommer til å savne dem dypt. Men sånn er livet. For dem venter nye eventyr, opplevelser og utfordringer. Og hos oss kommer det nye barn. Det gleder vi oss selvsagt til.
GOD sommer aller sammen!!

 

 

 

Periodens bilde

IMG 9935
Larvene vi tok inn forpuppet seg og ble til..stikkelsebærmålere!!
(Noen pupper henger der enda, de ser ut som små veps!)

 

Siden sist..


havkatten
..har de eldste vært på telttur i skogen, overnattingstur, altså, - intet mindre! (Bilder nedenfor.) Vi har også avsluttet årets biotoparbeid og vært mange turer til biotopen vår som er Kanodammen. Der har ivrige barn samlet og studert både dyr og planter, i vann så vel som på land, og sett etter spor av mennesker med. Inntrykkene vi samlet på disse turene ble bearbeidet i samtaler, sang og visuell dokumentasjon, og krydret med faktakunnskap i form av små anekdoter og fortellinger.
Ellers kan vi nevne at larvene vi fant på ripsbærbusker som vi laget terrarie til, forpuppet seg og har blitt til sommerfugler som nå er satt fri.

Bilder fra biotoparbeide her:

Bilder fra teltturen her:


 

 

 Barnekunst

   IMG 9886
Eksempel på
"uttrykk for inntrykk" etter biotoparbeid

Til toppen

 Folk på avdelingen dette året

 Det går 18 barn i alderen 3-6 år på avdelingen vår, 8 gutter og 10 jenter.
Det daglige personalet teller 3 voxne.
I tillegg er 1 støttepedagog for barn med spesielle behov knyttet til avdelingen.
I tidsrommet mellom 9:00 og 14:30 skal det være tre personer på vakt.
Ettersom arbeidsoppgavene også er av praktisk art som kjøkkentjeneste, kan ikke alle være sammen med barna i hele denne perioden.
På turene er imidlertid alle tre vanligvis med.
Vi som jobber på Blå Havkatt nå heter Maricel, Janne, Norunn Marit og Shoshi.

Vi går ut i allslags vær

5tips til pakledningEt av kriteriene i naturbarnehagen lyder "Vi går ut i allsalgs vær".
Det gjør vær og vind til et viktig element i livet i naturbarnehagen. Et element som kan være både behagelig og deilig, men også utfordrende og spennende. Selv om mange sier: "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær", så er nok dette bare delvis sant for oss. Jeg tør nemlig påstå at det finnes dårlig vær, men også dårlig klær... I Naturbarnehagen er dermed nøkkelen til et godt liv for barna riktige klær. Foreldrene har ansvar for at barnas
klær både er hensiktsmessige for lek og friluftsliv i barnehage, og at de er tørre, klare og tilgjengelig på riktig plass i garderoben.

Uken hos oss

Mandag, torsdag og fredag er utedager hos oss og vi går ut allerede om morgenen og er ute det aller meste av dagen. Da går vi som regel på tur utenfor barnehagens område. Men vi kan også ha utendørs aktiviteter på uteplassen vår. Fx. brenner vi bål i gruen hver 3. fredag.

Alle dagene i uken lekes det på uteområdet om ettermiddagen.

Tirsdag har vi innendørs aktiviteter knyttet til en eller flere av de 8 intelligensene, gjerne i grupper, enten aldersdelt eller aldersblandet. Andre ganger har vi felles oppgaver, forming el.l.

Onsdag er 'den store møtedagen'. Mens personalet hjelper hverandre på tvers av avdelinger avholdes avdelingsmøter. Kulturskolen kommer denne dagen, og ellers brukes mye av tiden til ulike typer lek, pusling, bygging, tegning, spill og samling.

 

Dagen hos oss

07:00 åpnes barnehagen, men så tidlig må alle komme inn på Rosa Elefant og være der til klokken 07:15.

07:15 åpnes Blå Havkatt og medbrakt frokost kan spises frem til 08:30 for de som ønsker det.

08:30 avsluttes frokosten og vi starter aktiviteter og opplegg som trener mange intelligenser

09:00 begynner vi å gjøre oss klare for rydding og uteliv på mandager, torsdager og fredager, og til mer voxenstyrte og tilrettelagte aktiviteter de to andre dagene. Barna bør seinest være kommet til dette tidspunktet.
 
11:00 er hovedmåltidet vårt. På tirsdag og onsdag skjer dette på dekkede bord på avdelingen. Da får barna velge pålegg og smøre maten sin på selv. De øvrige dagene spiser vi felles, ferdigsmurt niste ute i naturen.

14:00 har vi også en matpause med lettere mat som påsmurte skiver, havregryn el.l. Dette måltidet avsluttes med frukt og grønnsaker.
 
Ettermiddagene tilbringes vanligvis ute i lek.

16:30 barnehagen stenger og alle skal være hentet.
 
Vit at barnas egen lek har en uvurderlig verdi i seg selv.
I denne leken må barna bruke språket, fantasien og erfaringer de har samlet og trenger å bearbeide, de må både delta, innordne seg og bidra med innspill og organisering. Man kan faktisk si at det er her barnas
kunnskap og ferdigheter trenes i praksis.
 
Vi voxne deltar aktivt sammen med barna med nærvær, samvær, lek, rutiner og aktiviteter, men gir også barna rom til å stå på egne bein og vise intitiativ. Vår rolle er da å være aktivt passive, dvs. tilstede og tilgjengelige, observerende, men kanskje litt i bakgrunnen.
 Til toppen

 

 
 
 
 
 
 Noen tilbakeblikk..
Påske
 
PAPIRRESIKRULERINGSPROSESSEN 2019
 
Karneval
 
 
Rød tråd på tur
 

Julen hos oss

Forberedelsene til lanternefest i litt ord, men mest bilder:

 

Forberedelser og gjennomføring av høstfesten:Tips:
Radioprogrammet "Naturens verden" på NRK P1 som ble sendt søndag 23.1.11 hadde innslag fra Rusvik Naturbarnehage:-)

snegl m bla strek vendt

FILM

Rusvik Naturbarnehage i radioen

HVEM  ER DU - SOM LESER DENNE SIDEN?
Dersom du har noe å fortelle, som vi kan ha nytte eller glede av å høre,
hadde det vært grådig kjekt å få en mail.
  Send den til: blahavkatt@rusviknaturbarnehage.no

Takk for oppmerksomheten!

 

 

Loading...
Loading...