NOVEMBER

sneglmblastrek

HØST på Blå Havkatt

Bilde 26.06.2019 15 03 39

November bringer oss inn i den mørke årstid. Her i barnehagen vår markes det med en lysfest som vi kaller lanternefest. Den planlegges og forberedes på ulike nivå, og gleder vi oss masse. Lanternefesten markerer også overgangen til adventstiden her hos oss, ettersom festen avsluttes med å tenne utejuletreet vårt.

Men før den tid blir det selvsagt også friluftsliv og lek i lange baner.

Høsten er fin tid - både i naturen og til innekos!

Periodens bilde

Årets lanterner in the making

Siden sist..

havkatten
..har vi hatt høstfest i hagen med sang og god mat. Og ellers er barnegruppen vår nå godt etablert og den gode stemningen blomstrer. Ungene er blide og kosete, noe som tolkes som tegn på trygghet. Det gir overskudd til lek og knytting av vennskapsbånd. Det ser rett og slett ut til at alle koser seg veldig på avdelingen vår nå. Og det er slvsagt veldig fint.

Bilder som illustrerer noen av de mange opplevelsene vi har hatt i det siste kommer her:

Barnekunst

"Epler" av gutt 4 år

Folk på avdelingen dette året

Det går 16 barn i alderen 2-5 år på avdelingen vår, 7 gutter og 9 jenter.
Personalet teller 3 voxne,
- en tidligvakt (715-1445), en mellomvakt (815-15) og en seinvakt (9-1630).
Vi som jobber på Blå Havkatt nå heter Kristin, Jørn og Shoshi.

Vi går ut i allslags vær

5tips til pakledningEt av kriteriene i naturbarnehagen lyder "Vi går ut i allsalgs vær".

I Naturbarnehagen blir da nøkkelen til et godt liv for barna riktige klær. Foreldrene har ansvar for at barnas klær både er hensiktsmessige for lek og friluftsliv i barnehage, og at de er tørre og tilgjengelig for barna, dvs. henger/ligger på riktig plass i garderoben.

Uken hos oss

Mandag, torsdag og fredag er utedager hos oss og vi går ut allerede om morgenen og er ute det aller meste av dagen. Da går vi som regel på tur utenfor barnehagens område. Men vi kan også ha utendørs aktiviteter på uteplassen vår. Fx. brenner vi bål i gruen hver 3. fredag.

Alle dagene i uken lekes det på uteområdet om ettermiddagen.

Tirsdag har vi innendørs aktiviteter knyttet til en eller flere av de 8 intelligensene, gjerne i grupper, enten aldersdelt eller aldersblandet. Andre ganger har vi felles oppgaver, forming el.l.

Onsdag er 'den store møtedagen'. Mens personalet hjelper hverandre på tvers av avdelinger avholdes avdelingsmøter. Kulturskolen kommer denne dagen, og ellers brukes mye av tiden til ulike typer lek, pusling, bygging, tegning, spill og samling.

Dagen hos oss

07:00 åpnes barnehagen, men så tidlig må alle komme inn på Rosa Elefant og være der til klokken 07:15.

07:15 åpnes Blå Havkatt og medbrakt frokost kan spises frem til 08:30 for de som ønsker det.

08:30 avsluttes frokosten og vi starter aktiviteter og opplegg som trener mange intelligenser

09:00 begynner vi å gjøre oss klare for rydding og uteliv på mandager, torsdager og fredager, og til mer voxenstyrte og tilrettelagte aktiviteter de to andre dagene. Barna bør seinest være kommet til dette tidspunktet.
11:00 er hovedmåltidet vårt. På tirsdag og onsdag skjer dette på dekkede bord på avdelingen. Da får barna velge pålegg og smøre maten sin selv. De øvrige dagene spiser vi felles, ferdigsmurt niste ute i naturen.

14:00 har vi også en matpause med lettere mat som påsmurte skiver, havregryn el.l. Dette måltidet avsluttes med frukt og grønnsaker.
Ettermiddagene tilbringes vanligvis ute i lek.

16:30 barnehagen stenger og alle skal være hentet.

Noen tilbakeblikk...
Teltturen

Biotoparbeid

Påske