SEPTEMBER

sneglmblastrek

HØST på Blå Havkatt

Bilde 26.06.2019 15 03 39
Den nye gjengen begynner 'å sette seg'. Det er ikke like trist å si hade til mamme eller pappa om morgen, ny vennskapsbånd er begynt å knyttes og leken blomstrer. Alt dette er tegn på riktig utviklingmot trygghet og trivsel på avdelingen. Likevel holder vi tempoet nede, gir nok tid til alle aktiviteter og lar nærhet og ro prege dagene våre. Egentlig er det vikig hele året igjen. Uten at det skal bli kjedelig for de mer oppleveseslystne av barna våre. Målet er at alle behov skal ivaretas med det opplegget vi lager.
Høst - vær velkommen! Vi gleder oss fortsatt.

Periodens bilde

Lek og barnekunst i ett og samme bilde

Siden sist..

havkatten
..har vi kommet i gang med både MI-grupper, turer og friluftsliv og andre faste aktiviteter som barna både liker og blomstrer i. Det kan også se ut til de fleste begynner å finne sin plass og sine favoritter i lek og vennskap. I en balanse av styrte og valgfrie aktiviteter har vi latt barna få opplevelser og erfaringer knyttet til barnehagelivet hos oss. Det ser ut som de trives og at alle skal få gode dager sammen.

Bilder som illustrerer aktivitetene fra siste uke godt kommer her:

Barnekunst

Årets første malerier.

Folk på avdelingen dette året

Det går 16 barn i alderen 2-5 år på avdelingen vår, 7 gutter og 9 jenter.
Personalet teller 3 voxne,
- en tidligvakt (715-1445), en mellomvakt (815-15) og en seinvakt (9-1630).
Vi som jobber på Blå Havkatt nå heter Kristin, Jørn og Shoshi.

Vi går ut i allslags vær

5tips til pakledningEt av kriteriene i naturbarnehagen lyder "Vi går ut i allsalgs vær".
Det gjør vær og vind til et viktig element i livet i naturbarnehagen. Et element som kan være både behagelig og deilig, men også utfordrende og spennende. Selv om mange sier: "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær", så er nok dette bare delvis sant for oss. Jeg tør nemlig påstå at det finnes dårlig vær, men også dårlig klær... I Naturbarnehagen er dermed nøkkelen til et godt liv for barna riktige klær. Foreldrene har ansvar for at barnas
klær både er hensiktsmessige for lek og friluftsliv i barnehage, og at de er tørre, klare og tilgjengelig på riktig plass i garderoben.

Uken hos oss

Mandag, torsdag og fredag er utedager hos oss og vi går ut allerede om morgenen og er ute det aller meste av dagen. Da går vi som regel på tur utenfor barnehagens område. Men vi kan også ha utendørs aktiviteter på uteplassen vår. Fx. brenner vi bål i gruen hver 3. fredag.

Alle dagene i uken lekes det på uteområdet om ettermiddagen.

Tirsdag har vi innendørs aktiviteter knyttet til en eller flere av de 8 intelligensene, gjerne i grupper, enten aldersdelt eller aldersblandet. Andre ganger har vi felles oppgaver, forming el.l.

Onsdag er 'den store møtedagen'. Mens personalet hjelper hverandre på tvers av avdelinger avholdes avdelingsmøter. Kulturskolen kommer denne dagen, og ellers brukes mye av tiden til ulike typer lek, pusling, bygging, tegning, spill og samling.

Dagen hos oss

07:00 åpnes barnehagen, men så tidlig må alle komme inn på Rosa Elefant og være der til klokken 07:15.

07:15 åpnes Blå Havkatt og medbrakt frokost kan spises frem til 08:30 for de som ønsker det.

08:30 avsluttes frokosten og vi starter aktiviteter og opplegg som trener mange intelligenser

09:00 begynner vi å gjøre oss klare for rydding og uteliv på mandager, torsdager og fredager, og til mer voxenstyrte og tilrettelagte aktiviteter de to andre dagene. Barna bør seinest være kommet til dette tidspunktet.
11:00 er hovedmåltidet vårt. På tirsdag og onsdag skjer dette på dekkede bord på avdelingen. Da får barna velge pålegg og smøre maten sin på selv. De øvrige dagene spiser vi felles, ferdigsmurt niste ute i naturen.

14:00 har vi også en matpause med lettere mat som påsmurte skiver, havregryn el.l. Dette måltidet avsluttes med frukt og grønnsaker.
Ettermiddagene tilbringes vanligvis ute i lek.

16:30 barnehagen stenger og alle skal være hentet.
Vit at barnas egen lek har en uvurderlig verdi i seg selv.
I denne leken må barna bruke språket, fantasien og erfaringer de har samlet og trenger å bearbeide, de må både delta, innordne seg og bidra med innspill og organisering. Man kan faktisk si at det er her barnas
kunnskap og ferdigheter trenes i praksis.
Vi voxne deltar aktivt sammen med barna med nærvær, samvær, lek, rutiner og aktiviteter, men gir også barna rom til å stå på egne bein og vise intitiativ. Vår rolle er da å være aktivt passive, dvs. tilstede og tilgjengelige, observerende, men kanskje litt i bakgrunnen.

Noen tilbakeblikk...
Teltturen

Biotoparbeid

Påske