Ukens bilde Bildegalleri Barnekunst Mail til Grønne Kolibri

 

kolibri

Grønne Kolibri

På denne siden kan du finne litt informasjon om Grønne Kolibri, hva vi driver med, og bilder av oss. 

 

Dag for dag

Mandag - Vi drar til Nøtteskogen, der er det deilig o gsvalt i det varme været. Vi fisker (ingen fisk), leker i skogen og ved sjøen.

Tirsdag -Vi går tidlig ut å leker i det varme og fine været. Før maten går vi inn og har litt 17.mai-relatert MI, vi har samling der vi forteller om hva som skjedde når Norge ble Norge en gang for noen år siden. Vi tegnet flagg (eller fargela), og disse tok vi med oss når vi gikk ut å gikk i GrønneKolibri-tog rundt barnehagen. Senere på dagen kom rødrussen på besøk, ikke så mange, men kjekke de som kom.

Onsdag - Masse tid til leg, spill, skriving, bygging, tegning. Mor og far og hund i garderoben, butikk på avcelingen, spille quips, spille gitar og synge litt,osv... Før maten hadde vi samling, øve på 17.mai sanger blant annet.
Litt før 2-maten samlet vi oss ute og gikk i tog rundt barnehagen mens vi sang og ropåte russerop. Det er jo tross alt 17.mai i morgen, og vi må øve littegrann.

Torsdag - 17.mai....

Fredag -

Ukens bilde

Rødruss på besøk

IMG 5785

Hvilke klær trenger barnet mitt i barnehagen, akkurat nå?

Det finnes dårlig vær, men det blir bedre med gode klær. For å ha et godt utgangspunkt for lek, læring og utvikling når vi er ute i naturen, trenger barnet ditt klær som passer til sesongen. Trenger du tips? Let ikke lenger, du finner det her (oppdatert 23.03.18.).

 Grønne Kolibi har for tiden 19 barn i alderen 2 til 6 år. 4 voxne jobber der. Torgeir er pedagogisk leder, Kjersti, Monica og Jørn er assistenter for tiden. 

På Grønne Kolibri vil vi sette leken i fokus. Konkret betyr dette at vi gir barna tid, rom og mulighet til lek. Det betyr også at vi kan avvike fra og utsette planene våre når vi ser at barna leker godt, og trenger mer tid enn det som vi har avsatt. Fokus på lek innebærer også at vi voxne er oppmerksomme på hva som skjer når barn leker, hvem leker med hvem, har alle lekekamerater, hvordan fungerer barnet i leken ("lekekompetanse"), osv. Barnas tid til lek er ikke fritid for de voxne.

Grønne Kolibri går ut i naturen, slik alle i barnehagen vår gjør. Alt vi kan lære inne, kan vi lære like godt ute. Naturen er også en viktig lekearena, og dermed også en læringsarena. Vi vil at barna skal sette pris på naturen, og dette gjør vi gjennom at barna leker og har det gøy i naturen, og utforsker det spennende vi finner der. Av og til tar vi naturen med oss inn for å undersøke den nærmere (krabber i akvarium om høsten og rumpetroll om våren), andre ganger er opplevelsen ute det viktigste.

 

Billedgalleri


Barnekunst
Gruppearbeider

IMG 4677 
IMG 4675
    

 

Loading...
Loading...