Ukens bilde Bildegalleri Barnekunst Mail til Grønne Kolibri

 

kolibri

Grønne Kolibri

På denne siden kan du finne litt informasjon om Grønne Kolibri, hva vi driver med, og bilder av oss. 

 

Dag for dag

Mandag -Tur til Nøtteskogen, relativt kald vind, men vi fant en lun krok å spise nista. Fall fart rundt i skogen, vi fant jordnøtter, og hadde

Tirsdag - Masse tid tid lek i dag.

Onsdag - Masse tid til lek i dag.

Torsdag - Humlevandring i Litle Nøtteskogen, vi tok med håver og glass og gikk for å lete etter humler. Vi fant Trehume, Jordhumle, Hagehumle, Åkerhumle, og en del vi ikke helt klarte å artsbefeste. Etterpå lekte vi rockekonsert, lekte i barnehagen, fikk spandert is.

Fredag - Vi tente bål i grua og stekte fiskekaker, veldig godt. Varmt og godt i dag, vi hadde vann i vannspeielt og kunne kjøle oss ned der. Så måtte vi ta avskjed med en som slutter i dag, veldig vemodig. Men alt i alt en fin dag.

 Ukens bilde

Humlevandring

IMG 6538

Hvilke klær trenger barnet mitt i barnehagen, akkurat nå?

Det finnes dårlig vær, men det blir bedre med gode klær. For å ha et godt utgangspunkt for lek, læring og utvikling når vi er ute i naturen, trenger barnet ditt klær som passer til sesongen. Trenger du tips? Let ikke lenger, du finner det her (oppdatert 020718).

 Grønne Kolibi har for tiden 19 barn i alderen 2 til 6 år. 4 voxne jobber der. Torgeir er pedagogisk leder, Kjersti, Monica og Jørn er assistenter for tiden. 

På Grønne Kolibri vil vi sette leken i fokus. Konkret betyr dette at vi gir barna tid, rom og mulighet til lek. Det betyr også at vi kan avvike fra og utsette planene våre når vi ser at barna leker godt, og trenger mer tid enn det som vi har avsatt. Fokus på lek innebærer også at vi voxne er oppmerksomme på hva som skjer når barn leker, hvem leker med hvem, har alle lekekamerater, hvordan fungerer barnet i leken ("lekekompetanse"), osv. Barnas tid til lek er ikke fritid for de voxne.

Grønne Kolibri går ut i naturen, slik alle i barnehagen vår gjør. Alt vi kan lære inne, kan vi lære like godt ute. Naturen er også en viktig lekearena, og dermed også en læringsarena. Vi vil at barna skal sette pris på naturen, og dette gjør vi gjennom at barna leker og har det gøy i naturen, og utforsker det spennende vi finner der. Av og til tar vi naturen med oss inn for å undersøke den nærmere (krabber i akvarium om høsten og rumpetroll om våren), andre ganger er opplevelsen ute det viktigste.

 

Billedgalleri


Barnekunst
 En landsby 

Utført av tre jenter i smarbeid, i sand, stein, knust teglstein, blader, tråd, pinner og lønnefrø
(på lekefri dag)


 IMG 6628
IMG 6627
    

 

Loading...
Loading...