Ukens bilde Bildegalleri Barnekunst Mail til Grønne Kolibri

 

kolibri

Grønne Kolibri

På denne siden kan du finne litt informasjon om Grønne Kolibri, hva vi driver med, og bilder av oss. 

 

Dag for dag

Mandag - Tur til Nøtteskogen med akebrett, kikkert og matbokser. Aking, fuglekikking og en liten tur til sjøen. Masse aking når vi kom tilbake til barnehagen også. Pynta pepperkakehus, laga felle til Rolpenissen.

Tirsdag - Julefrokost, de fleste hadde tid til å sette seg ned en stund å spise frokost sammen med oss i dag, takk for en hyggelig stund. Senere på dagen laget vi litt julegaver, spiste mer, og gikk ut å lekte i sneen. Rolpenissen hadde forsynt seg av kakene i natt, så vi nå har vi laget ny felle.

Onsdag - Vi lekte og laget juleaktige ting. Når vi skulle spise hadde Rolpenissen gjort melka blå, enkelte var litt skeptiske, men de aller mest vågale smakte likevel. Kampen mot Rolpenissen fortsatte med uforminsket kraft, nye feller ble lagt. Vi begynner å mistenke at Nissemor har en finger med i spillet, kanskje hun ikke er så helt uskydig der hun sitter på rådyrgeviret. 

Torsdag - Delt tur: Til Nøtteskogen med de yngste sammen med Blå Havkatt, og de eldste gikk til Kopervik kirke for å være med på julevandring. 

Fredag - Juleverksted - vi laget julegaver for julefeirende og vanlige gaver for ikke-julefeirende. Noen av oss laget en laaaang lenke sammen, andre lekte og lekte og lekte. Før maten var det tid for adventstund#3, og vi trakk dagens og morgendagens pepperkakehjerte. Vi spiste 11mat i samlingskroken, og tenker at vi er ute resten av dagen. 

 

 

Ukens bilde
Antydning til snø i Nøtteskogen

 IMG 4030

Hvilke klær trenger barnet mitt i barnehagen, akkurat nå?

Det finnes dårlig vær, men det blir bedre med gode klær. For å ha et godt utgangspunkt for lek, læring og utvikling når vi er ute i naturen, trenger barnet ditt klær som passer til sesongen. Trenger du tips? Let ikke lenger, du finner det her (oppdatert 10.11.).

 Grønne Kolibi har for tiden 19 barn i alderen 2 til 6 år. 4 voxne jobber der. Torgeir er pedagogisk leder, Kjersti, Monica og Jørn er assistenter for tiden. 

På Grønne Kolibri vil vi sette leken i fokus. Konkret betyr dette at vi gir barna tid, rom og mulighet til lek. Det betyr også at vi kan avvike fra og utsette planene våre når vi ser at barna leker godt, og trenger mer tid enn det som vi har avsatt. Fokus på lek innebærer også at vi voxne er oppmerksomme på hva som skjer når barn leker, hvem leker med hvem, har alle lekekamerater, hvordan fungerer barnet i leken ("lekekompetanse"), osv. Barnas tid til lek er ikke fritid for de voxne.

Grønne Kolibri går ut i naturen, slik alle i barnehagen vår gjør. Alt vi kan lære inne, kan vi lære like godt ute. Naturen er også en viktig lekearena, og dermed også en læringsarena. Vi vil at barna skal sette pris på naturen, og dette gjør vi gjennom at barna leker og har det gøy i naturen, og utforsker det spennende vi finner der. Av og til tar vi naturen med oss inn for å undersøke den nærmere (krabber i akvarium om høsten og rumpetroll om våren), andre ganger er opplevelsen ute det viktigste.

 

Billedgalleri


Barnekunst

 IMG 3457
IMG 3458
    

 

Loading...
Loading...