Ukens bilde Bildegalleri Barnekunst Mail til Grønne Kolibri

 

kolibri

Grønne Kolibri

På denne siden kan du finne litt informasjon om Grønne Kolibri, hva vi driver med, og bilder av oss. 

 

Dag for dag

Mandag - Vi fikk besøk av Rasmus, som hadde med drill og utstyr for å tappe sevje av bjørk. Så vi gikk til Nøtteskogen, fant bjørken som står der, og tappet fikk se at det gikk an å tappe saft av treet. Vi fikk også smake på bjørkesaft, den smakte vann med et hint av bjørk. 

Tirsdag - MI-dag med grupper, på Monicas gruppe skulle barna gå en bane med bind for øynene, og følge beskjeder som kom. Kjersti sang sanger som vi ikke kunne så godt fra før av, og Torgeir hadde grupper der barna skulle gjette hva som var inni en boks (føleboks), og de eldste snakket om og prøvde se på tall og tallsymboler. 
Det ble også en liten tur til Nøtteskogen for noen, for å samle kongler og mose. 

Onsdag - Møter for de voksne, lek for de yngre. Under over alle under: fint vær i dag også, vi koste oss ute i det flotte været. 

Torsdag - Hagedag - det vil si vi brukte dagen på uteområdet i barnehagen sammen med de andre avdelingene, for å gjøre klar for en ny vår. De yngste plukket pinner og stener fra plen og andre steder dette ikke skal være. Pinnene og stenene gav de til de mellomste, som gjorde en kjempejobb med å klargjøre sanseløypen med mose, kongler, pinner og stener (se bilder). De eldste gjorde også en formidabel innsats med å gjøre kjøkkenhagen klar, vi kjørte kompost fra bingene til kjøkkenhagen, der vi blandet den sammen med molda i plantekassene våre. Deilig saft til alle sammen etterpå.

Fredag - Ordklok utedag på uteområdet vårt - vi delte barnegruppen i to, og leste om Askeladden som kappåt med trollet i den ene gruppen, mens den andre gruppen klappet stavelser, i navnene sine og i andre ting vi kom på. Etter denne ordkloke boosten spiste vi mat og lekte ute.

Ukens bilde

Saft suse

IMG 5269

Hvilke klær trenger barnet mitt i barnehagen, akkurat nå?

Det finnes dårlig vær, men det blir bedre med gode klær. For å ha et godt utgangspunkt for lek, læring og utvikling når vi er ute i naturen, trenger barnet ditt klær som passer til sesongen. Trenger du tips? Let ikke lenger, du finner det her (oppdatert 23.03.18.).

 Grønne Kolibi har for tiden 19 barn i alderen 2 til 6 år. 4 voxne jobber der. Torgeir er pedagogisk leder, Kjersti, Monica og Jørn er assistenter for tiden. 

På Grønne Kolibri vil vi sette leken i fokus. Konkret betyr dette at vi gir barna tid, rom og mulighet til lek. Det betyr også at vi kan avvike fra og utsette planene våre når vi ser at barna leker godt, og trenger mer tid enn det som vi har avsatt. Fokus på lek innebærer også at vi voxne er oppmerksomme på hva som skjer når barn leker, hvem leker med hvem, har alle lekekamerater, hvordan fungerer barnet i leken ("lekekompetanse"), osv. Barnas tid til lek er ikke fritid for de voxne.

Grønne Kolibri går ut i naturen, slik alle i barnehagen vår gjør. Alt vi kan lære inne, kan vi lære like godt ute. Naturen er også en viktig lekearena, og dermed også en læringsarena. Vi vil at barna skal sette pris på naturen, og dette gjør vi gjennom at barna leker og har det gøy i naturen, og utforsker det spennende vi finner der. Av og til tar vi naturen med oss inn for å undersøke den nærmere (krabber i akvarium om høsten og rumpetroll om våren), andre ganger er opplevelsen ute det viktigste.

 

Billedgalleri


Barnekunst
Gruppearbeider

IMG 4677 
IMG 4675
    

 

Loading...
Loading...