Ukens bilde Bildegalleri Barnekunst Mail til Grønne Kolibri

 

kolibri

Grønne Kolibri

På denne siden kan du finne litt informasjon om Grønne Kolibri, hva vi driver med, og bilder av oss. 

 

Dag for dag

Mandag -Litt mindre voksne i dag enn vanlig, men vi hadde bursdagsfeiring med sang og krone og lys og raketter og tegninger og allslags. Og drageegg!

Tirsdag - Litt lite voksne i dag også, vi hadde likevel MIgrupper og aktiviteter. Lese bok, først en voksen og så fikk barna velge bøker å se i, vi spillte villkatten (brettspill), og vi bygde med klosser.

Onsdag - Barna ler, voksne møter (og er sammen med barna, så klart), og noen barn kulturskoler.

Torsdag - Vi gikk på tur til Nøtteskogen. Alle sammen. Der satte vi krabbeteiner, tre stykker. Vi spiste nistemat, fant nøtter, knakk nøtter, spiste nøtter, og så lekte vi og hadde det knallbra.

Fredag - Vi gikk ut og fyrte bål i grua. Der skulle vi koke havregrøt, men dett egikik så vanvittig sakte at vi gikk til Nøtteskogen mens vi ventet. Der hadde vi nemlig tre krabbeteiner i sjøen. I den første fikk vi en krabbe, i den andre fikk vi en trollkrabbe, og i den tredje fikk vi ingen verdens ting. Vi såg på krabbene, kastet trollkrabben på havet, men den andre krabben tok vi med oss til barnehagen. Vel tilbake var grøten ferdig, og den smakte godt. Fabelatig godt. Alle lite den. Nesten. Krabben kokte vi i en gryte, og fikk smake klokka to. Da gikk vi inn for det skal jo blåse noe forfærdelig snart.

 Ukens bilde

Krabbefiske
IMG 7163

Hvilke klær trenger barnet mitt i barnehagen, akkurat nå?

Det finnes dårlig vær, men det blir bedre med gode klær. For å ha et godt utgangspunkt for lek, læring og utvikling når vi er ute i naturen, trenger barnet ditt klær som passer til sesongen. Trenger du tips? Let ikke lenger, du finner det her (oppdatert 020718).

 Grønne Kolibi har for tiden 22 barn i alderen 2 til 6 år. 4 voxne jobber der. Torgeir er pedagogisk leder, Kjersti, Monica og Jørn er assistenter for tiden. Christina er vikar for pedagog 2 inntil videre. 

På Grønne Kolibri vil vi sette leken i fokus. Konkret betyr dette at vi gir barna tid, rom og mulighet til lek. Det betyr også at vi kan avvike fra og utsette planene våre når vi ser at barna leker godt, og trenger mer tid enn det som vi har avsatt. Fokus på lek innebærer også at vi voxne er oppmerksomme på hva som skjer når barn leker, hvem leker med hvem, har alle lekekamerater, hvordan fungerer barnet i leken ("lekekompetanse"), osv. Barnas tid til lek er ikke fritid for de voxne.

Grønne Kolibri går ut i naturen, slik alle i barnehagen vår gjør. Alt vi kan lære inne, kan vi lære like godt ute. Naturen er også en viktig lekearena, og dermed også en læringsarena. Vi vil at barna skal sette pris på naturen, og dette gjør vi gjennom at barna leker og har det gøy i naturen, og utforsker det spennende vi finner der. Av og til tar vi naturen med oss inn for å undersøke den nærmere (krabber i akvarium om høsten og rumpetroll om våren), andre ganger er opplevelsen ute det viktigste.

 

Billedgalleri


Barnekunst
Bilder fra maledag

 IMG 7001
IMG 7003
    

 

Loading...
Loading...