Ukens bilde Bildegalleri Barnekunst Mail til Grønne Kolibri

 

kolibri

Grønne Kolibri

På denne siden kan du finne litt informasjon om Grønne Kolibri, hva vi driver med, og bilder av oss. 

 

Dag for dag

Mandag - Brått snødde det litt igjen, og vi forlot planen om tur til Jonsstranda med malesaker. For å få lufte oss litt gikk vi en liten tur til Bunkersskogen, der er det en liten bakke, og vi kunne lage stooore snøballer på marka. Og bittesmå snømenn med skibriller for de som ville det.

Tirsdag - Den Store Karnevalsdagen. For de voksne ble det litt streker i regningen, lite voksne førte til kutt i aktivitetene. Men barna storkoste seg, masse spreke kostymer, aktiviteter med gå-planken-og-hopp-i-havet på Blå Havkatt, og mer fredelige fiskemuligheter på Grønne Kolibri. Felles musikk på kjøkkenet, og vi spiste pølsemat sammen. De eldste hadde ansvar for å dele ut.

Ut å leke i restene av sneen efter karnevalets avsluting.

Onsdag - Fremdeles lite personale så møtene ble avlyst, men det gir vel dere strengt tatt blaffen i. Barna har lekt og hatt det bra sammen. Lite barn også, så noen må våge seg utfå å finne nye lekekamerater. 

Torsdag - Nok en regnfull dag, som forrige uke, men i dag blåste det også ganske bra. Bla Havkatt og Grønne Kolibri var 15 barn til sammen i dag, så vi slo oss i hop og gikk til Sniglahuset alle mann. Litt lundere inni skogen, og når vi fyrte fikk vi det godt og varmt inne. Utenfor drev vi med føysing i slenga, "fisking" og pinnelek (omtrent som Ole Brum) i bekken, og lek og aktiveter utenfor koia.

Fredag - Bursdag jei!!! En ny 6-åing feires i dag, stor stas, vi gikktil Bunkersen (for der er det litt ly) og har selskap. Samling og lys og is. Etter feiring og mat lekte vi litt på marka utenfor og haugen som bunkersen ligger inni.
Ukens bilde
Fiskelykke på karneval

 IMG 4746

Hvilke klær trenger barnet mitt i barnehagen, akkurat nå?

Det finnes dårlig vær, men det blir bedre med gode klær. For å ha et godt utgangspunkt for lek, læring og utvikling når vi er ute i naturen, trenger barnet ditt klær som passer til sesongen. Trenger du tips? Let ikke lenger, du finner det her (oppdatert 08.02.18.).

 Grønne Kolibi har for tiden 19 barn i alderen 2 til 6 år. 4 voxne jobber der. Torgeir er pedagogisk leder, Kjersti, Monica og Jørn er assistenter for tiden. 

På Grønne Kolibri vil vi sette leken i fokus. Konkret betyr dette at vi gir barna tid, rom og mulighet til lek. Det betyr også at vi kan avvike fra og utsette planene våre når vi ser at barna leker godt, og trenger mer tid enn det som vi har avsatt. Fokus på lek innebærer også at vi voxne er oppmerksomme på hva som skjer når barn leker, hvem leker med hvem, har alle lekekamerater, hvordan fungerer barnet i leken ("lekekompetanse"), osv. Barnas tid til lek er ikke fritid for de voxne.

Grønne Kolibri går ut i naturen, slik alle i barnehagen vår gjør. Alt vi kan lære inne, kan vi lære like godt ute. Naturen er også en viktig lekearena, og dermed også en læringsarena. Vi vil at barna skal sette pris på naturen, og dette gjør vi gjennom at barna leker og har det gøy i naturen, og utforsker det spennende vi finner der. Av og til tar vi naturen med oss inn for å undersøke den nærmere (krabber i akvarium om høsten og rumpetroll om våren), andre ganger er opplevelsen ute det viktigste.

 

Billedgalleri


Barnekunst
Gruppearbeider

IMG 4677 
IMG 4675
    

 

Loading...
Loading...